Οι «Ημέρες Ορθολογισμού» αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ορθολογικού και του επιστημονικού τρόπο σκέψης στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη διασαφήνιση αμφιλεγόμενων ζητημάτων όπου η κοινωνία δείχνει να παραμένει στο σκοτάδι παρά τη σχετική πρόοδο και τις απαντήσεις που έχει κατακτήσει η επιστήμη. Οι «Ημέρες Ορθολογισμού» ξεκίνησαν το 2014 από ανθρώπους με πάθος για την επιστήμη και την αναζήτηση της γνώσης και σύντομα βρήκαν συμπαραστάτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι Ημέρες Ορθολογισμού 2018 στην Αθήνα θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.

 

Οι φετινές ομιλίες

«Η Φωτεινή και η Σκοτεινή Πλευρά της Διαίσθησης»
Γιούλη Φωκά-Καβαλιεράκη, µεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Κοινωνικών Επιστηµών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

«Οι μεγάλες θυσίες στην εξέλιξη της ζωής και η μεγάλη θυσία-πρόκληση που είναι μπροστά μας»
Λευτέρης Ζούρος, Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

«Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Η κρίση σας βρίσκεται σε αναμονή»
Κώστας Σταμάτης, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Master Engineer στην Intracom Telecom.

«Πως φανταζόμαστε το μέλλον; Μια.. ρεαλιστικά αισιόδοξη προσέγγιση»
Αλέξανδρος Μωρέλας, Βιολόγος-Φαρμακοποιός, αρθογράφος για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

 

Πώς να έρθετε

Google maps link: https://goo.gl/maps/hfkrxBBNnQK2

Με ΙΧ ή δίκυκλο είναι δυνατή η πρόσβαση έως το αμφιθέατρο (υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης) από την κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της Ούλοφ Πάλμε (μπλε κουκκίδα).


(κλικ στο χάρτη για μεγαλύτερη έκδοση)

Υπάρχουν και είσοδοι για τους πεζούς από την περιοχή Ζωγράφου (τέρμα λεωφορείων 608. 235 και 230) και από την πύλη της Καισαριανής (κόκκινες κουκίδες). Επιπλέον, εξυπηρετεί το λεωφορείο 250 το οποίο ξεκινάει από το μετρό στον Ευαγγελισμό και έχει στάση έξω από το τμήμα Φυσικής.

Ημέρες Ορθολογισμού 2018 στην Αθήνα